A tökéletes sörélmény titka

A POHARAK ELŐKÉSZÍTÉSE – MIT AD A POHÁR A SÖRHÖZ?

A pohár nagymértékben befolyásolja a sörélményt, ezért nagyon lényeges, hogy milyen pohárból fogyasztjuk az italt. A két legfontosabb szempont, hogy tiszta és hideg legyen, mert ha ezek elmaradnak, akkor egyrészről elrontjuk az ízélményt, másrészről a habtartósságot is.

A pohártisztítás legfontosabb szempontjai:

•    Mindig mossuk el (tiszta víz, mosószeres víz, majd tiszta víz).
•    Biztosítsunk helyet, ahol a víz le tud csöpögni.
•    Száradásnál megfelelő távolságra tartsuk a többi pohártól.
•    Szárítás után úgy tároljuk, hogy szellőzni tudjon.


CSAPOLÁS

•    Mindig engedjük el a cseppsört (mert csökkent értékű).
•    Csapoláskor a poharat tartsuk 45°-os szögben, hogy a sör nyugodtan folyhasson a pohár fala mentén.
•    Ezután forgassuk be a poharat függőlegesbe.
•    Végül öblítsük el a pohár külső falát és alját.

A Borsodi Sörgyár által is forgalmazott Stella Artois márkához különleges sörcsapolási rituálé kapcsolódik: http://www.stellaartois.com/en/the-ritual.html.