A Sörszövetség céljai

A Borsodi Sörgyár – mint hazánk egyik legjelentősebb söripari vállalata – négy másik sörgyártóval 1992-ben alapította meg a Magyar Sörgyártók Szövetségét (MSSZ).

Az MSSZ jelenleg a hazai sörpiac közel 90%-át lefedő, a három legnagyobb hazai sörgyár képviseletét ellátó olyan társadalmi szervezet, amelynek három tagja éles versenyt folytat a hazai sörpiacon, ugyanakkor közös érdekeik képviselete, társadalmi felelősségvállalásuk kifejezése és a sörkultúra népszerűsítése érdekében együttműködnek.

A szövetség további célja, hogy mint szakmai fórum, egységes kapcsolattartóként jelenjen meg az egyes kormányzati szervek és a többi érdekképviseleti szerv felé.

A Borsodi Sörgyár, így az MSSZ is a kulturált, felelősséggel történő alkoholfogyasztás elkötelezett híve. Ennek érdekében a sörgyártók együttműködése a hirdetési tevékenységre és a kereskedelmi kommunikációra is kiterjed. A szövetség a társadalmi felelősségvállalás jegyében és a sörkultúra népszerűsítése érdekében évek óta több sikeres kampányt folytat és eseményt szervez, amelyekről további információ a Sörszövetség oldalán érhető el: www.sorszovetseg.hu