Aktualitások - 2013

A sikeres innovációk vitték előre a Borsodit

Sikeres szezont zárt a Borsodi Sörgyár annak ellenére, hogy a hazai sörpiac mintegy 5%-kal szűkült ebben az évben. Az időjárási szempontból kedvezőtlen nyári szezon nagyban hozzájárult a fogyasztás visszaeséséhez.   A kategóriateremtő Borsodi Super Dry és az idén bevezetett Borsodi Friss ízek is jól teljesítettek, annak ellenére, hogy a piacon az ízesített sörök dinamikus növekedése lassulni látszik.   A vállalat ugyan veszített piaci részesedéséből, viszont sikerült egy fenntartható működési pályára állnia, amelyben minden további célkitűzésében teljesíti az időarányos terveket.      A vállalat októberi környezeti- és társadalmi felelősségvállalás-programjában – Our Beer Print Month – megvalósult aktivitásai a Molson Coors Europe elismerését is elnyerték, a legjobb gyakorlatok közé került. 

Részletek

Megtisztult a Hernád partja Bőcsnél

A társadalmi felelősségvállalás fontosságának jegyében október 4-én több mint száz ember vonult ki a Hernád folyóhoz, hogy megtisztítsák a partszakaszt az ott összegyűlt hulladéktól. A Borsodi Sörgyár munkatársai a helyi önkormányzat képviselőivel és a Hernádvíz Kft.–vel együtt dolgoztak a folyópart helyreállításán, mintegy 20 köbméter hulladékot gyűjtöttek. A vízgazdálkodás, vizeink minőségének megőrzése kiemelt jelentőségű a sörgyártásban. A vállalat a folyópart megtisztításával is szeretné felhívni a munkatársak, a környék lakosságának figyelmét a rendezett környezet, különösen vizeink tisztaságának fontosságára. A Bőcsi Önkormányzattal összefogva, a helyi lakosság bevonásával, és a Hernádvíz Kft. szakmai irányítása mellett jelentős eredményt sikerült elérni.   A Borsodi Sörgyár Közösségi napja az októberre szervezett környezet- és társadalomtudatos hónap (Our Beer Print Month) első eleme, amelyet további aktivitások is követnek majd.

Részletek

Főszerepben a cseh kultúra az Európai Hidak fesztiválján

Európai Hidak néven új fesztiválsorozat indul a MÜPA és a Budapesti Fesztiválzenekar szervezésében, amelynek célja a határokon átívelő, ezerszínű kulturális örökség közössé tétele és népszerűsítése. Az idén első alkalommal szeptember 11-19. között megrendezett Fesztivál középpontjában a cseh kultúra áll. A repertoár teljessé tételéhez szakmai partnerként kapcsolódott be a Cseh Centrum, az autentikus cseh életérzés megidézésében pedig fontos szerepet kap a Staropramen, amelyet Prága első számú söreként ismernek szerte a világon. A Staropramen a cseh kultúra nagyköveteként számtalan kulturális esemény létrejöttében vállal fontos szerepet és épít hidat az országok között.

Részletek

A születésnapi torta is Borsodi dobozt formált a Miskolci Sörfesztivál megnyitóján

330 napig sör folyhatna a Hernád medrében, ugyanis kb. ennyit tesz ki az a mintegy 80 millió hl, amit napjainkig főztek a 40 éves születésnapját ünneplő Borsodi Sörgyárban. A sör volumene mellett számos, a hazai söripar fejlődését meghatározó innováció is kikerült a Bőcs határában lévő Sörgyárból, köztük az első alumíniumhordó (KEG), az első hazai dobozos sör, vagy éppen az első ízesített sör a széles körben elérhető sörök között. A 40 év alatt mintegy 3,5 milliárd Ft helyi adó befizetésével a vállalat jelentős mértékben hozzájárult a település és a környék fejlődéséhez, miközben a régió egyik kiemelt munkáltatója is. A Borsodi Sörgyár ügyvezetője, Petr Kovarik a Miskolci Sörfesztivál hivatalos megnyitóján dr. Kriza Ákossal, Miskolc megyei jogú város polgármesterével vágta fel a születésnapi tortát, ami stílszerűen egy Borsodi Sör dobozt formált. 

Részletek

A Hegyalján bulizik a Borsodi

A Borsodi immár évek óta szponzora, illetve névadó támogatója Kelet-Magyarország egyik legjelentősebb zenei programjának, a Hegyalja Fesztiválnak. A hagyományos Malátabár és Borsodi Nagyszínpad mellett ebben az évben a szervezők - a Borsodival karöltve - folytatják a környezettudatosságra és felelős gondolkodásra nevelést is. Ennek szellemében a fiatalok elhelyezkedésében nyújt segítséget a Karriergyár, amely nemcsak konkrét álláslehetőségeket kínál, de a sikeres munkahelykereséshez elengedhetetlen részletekbe is bepillantást enged. A fiatalok környezettudatos szemléletformálásának egyik jelentős eleme a Repohár, amely új korszakot hozott a hazai fesztiválkultúrában, használatának eredményeként egyharmadára csökkent a hulladék mennyisége a Hegyalján.

Részletek

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap