A Borsodi Szupercsapat különleges bevetésen a Bükki Nemzeti Parkban

A Borsodi a Molson Coors globális sörgyártóvállalat tagjaként minden évben egy teljes hónapot szentel a társadalmi felelősségvállalásnak, ahol kiemelt figyelmet kap a sörgyárnak otthont adó észak-magyarországi régió. Idén a Bükki Nemzeti Parkkal együttműködve újította meg Szinva tanösvényt, amely az ország egyik legnépszerűbb turista útvonalainak egyike, de a meredeksége miatt eddig váratott magára a felújítás.

A Borsodi Sörgyár új információs táblát biztosított a Szinva tanösvény megújításához, és a több mint 130 önkéntesből álló Borsodi Szupercsapat a táblák kihelyezésében is segítséget nyújtott a nemzeti parknak.

 

„A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság nagy örömmel fogadta a Borsodi Sörgyár támogatását, és hogy a sörgyár dolgozói társadalmi felelősségvállalási programjuk keretében hozzájárultak a helyi természeti és kultúrtörténeti értékek fenntartásához és bemutatásához. A tanösvény felújítását és a táblák cseréjét, az új táblák kihelyezését követően a Szinva tanösvény ismét várja azokat természetjárókat, akik szeretnék jobban megismerni a Bükk természeti kincseit és élővilágát” – mondta Rónai Kálmánné, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója.

A Borsodi Szupercsapata azonban nem csak a környezet megóvásáért tesz meg mindent, ugyanilyen elkötelezettséggel áll ki a felelős alkoholfogyasztás mellett is.

Az hónap másik kiemelt témája idén a felelős alkoholfogyasztás fontosságának hangsúlyozása volt a Borsodi Sörgyárnál. Dr. Zacher Gábor eleget téve a vállalat meghívásának, a mindennapi függőségeinkről, és a túlzott alkoholfogyasztás veszélyeiről beszélt a Borsodi munkavállalóinak

A program jól illeszkedett a Borsodi figyelemfelkeltő kezdeményezéseinek sorába: tavasszal a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság húsvéti ellenőrző akcióját támogatta, valamint a BKK-val közösen nyáron jelentetett meg egy kiadványt, amelynek célja a felelős alkoholfogyasztás és az éjszakai közösségi közlekedés népszerűsítése volt.

 

Globális társadalmi felelősségvállalás

A Borsodi hisz abban, hogy minden alkalommal, amikor kinyitunk egy sört, sörlenyomatot hagyunk magunk után környezetünk és közösségeinken. A Molson Coors által indított globális Our Beer Print program keretében a sörgyár a pozitív sörlenyomatát szeretné növelni környezeti, társadalmi és emberi, munkavállalói szempontból.

 

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap