A Molson Coors 100%-os tulajdonába került a MillerCoors

DENVER & MONTREAL – 2016. OKTÓBER 12. – A Molson Coors sörgyártó vállalatcsoport (NYSE: TAP; TSX: TPX) („Molson Coors” vagy „a Vállalat”) a mai napon bejelentette, hogy sikeresen lezárta a SABMiller plc (LSE: SAB; JSE: SAB) („SABMiller”) MillerCoors, LLC-ben („MillerCoors”) birtokolt 58%-os részesedésének korábban már bejelentett felvásárlását. A MillerCoors vegyesvállalatot 2008-ban alapította a SABMiller és a Molson Coors az Egyesült Államokban és Puerto Ricóban.

Az ügylet részeként a Miller márkaportfolió is a Molson Coors 100%-os tulajdonába kerül az Egyesült Államokon kívüli területeken, a vállalat továbbá megtartja a jelenleg a MillerCoors portfoliójában lévő összes márkához – többek között a Redd’s ízesített sörökhöz, valamint a Peroni és a Pilsner Urquell importmárkákhoz – fűződő jogokat az Egyesült Államokban és Puerto Ricóban.

Az akvizíció eredményeképpen a Molson Coors, amely vállalatcsoporthoz a Borsodi Sörgyár is tartozik, immár a világ harmadik legnagyobb globális sörgyártója cégérték alapján, valamint kizárólagos tulajdonosa a MillerCoors-nak, mely vállalat a Molson Coors önálló üzleti egységeként működik tovább, nevének és chicagói székhelyének megtartása mellett.

„A mai nap történelmi pillanat a Molson Coors fejlődésében, hiszen a Molson Coors és a MillerCoors vállalatok egy nagyobb, hatékonyabb szervezetbe történő összevonása révén a világ harmadik legnagyobb sörgyártója lettünk” – mondta Mark Hunter, a Molson Coors elnök-vezérigazgatója. „Ikonikus márkákkal kibővített portfolióval és célorientált vezetői csapatunkkal arra törekszünk, hogy megnövekedett forgalmunk, erőforrásaink és egyesített kereskedelmi tapasztalatunk kiaknázásával mi legyünk az első számú választás a fogyasztók és ügyfeleink számára, és hosszú távú részvényesi értéket teremtsünk.”

Üdvözöljük a Borsodi Sörgyár Kft. vállalati weboldalán

Az oldal megtekintése
18 éven aluliak számára tilos

Kérjük, adja meg születési dátumát.


Év
Nap