Az első sikerektől napjainkig

1970-es évek

Az 1960-as évek végén honfitársaink egyre több sörrel oltották szomjukat, a megnövekedett igényt a hazai sörgyárak viszont már nem tudták kezelni. Ezért 1973-ban megkezdte működését egy új sörgyár a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bőcs község határában. Így indult hódító útjára a Borsodi.

A Borsodi országos népszerűsége megállíthatatlanul ívelt felfelé, így néhány évvel a termelés megkezdése után már jelentősen növelni kellett a termelőkapacitást. Kezdetben a vállalatnak csak két márkája volt, a Borsodi Világos és a Kinizsi, azonban a fogyasztói igények növekedésével együtt szükségessé vált a fokozatos termékfejlesztés.
 

1970-es évek
1980-as évek

Az ekkora már önálló vállalattá alakult Borsodi Sörgyár termékeire a minőségfejlesztés eredményeként a határainkon túl is felfigyeltek: a müncheni Spaten Sörgyár például kizárólagos magyarországi termelőjévé és forgalmazójává választotta a Borsodit. 1987-ben Magyarországon elsőként a Borsodi dobta piacra az újdonságnak számító alkoholmentes sört, a Borsodi Pólót, valamint az 50 literes hordós kiszerelésű sört.

1980-as évek
1990-es évek

A vállalat 1990-ben részvénytársasággá alakult, majd egy évvel később privatizálták, így Európa egyik vezető söripari vállalkozása, a belga Interbrew tulajdona lett. Az új tulajdonosok révén a Borsodi magyarországi termékpalettája rengeteg új termékkel bővült; ide tartozik a Spaten Premium Lager, a Holsten, a Borsodi barna sör, a Borsodi világos sör fémdobozos kiszerelésben, a Rolling Rock vagy a Stella Artois is. 1996-ban a Borsodi Sörgyár Rt. – a magyar söripari vállalatok közül elsőként – megszerezte az ISO 9001 nemzetközi minőségbiztosítási tanúsítványt.

1990-es évek
2002

A Borsodi Sörgyár a XXI. századba lépve is folytatta fejlesztéseit, elég csak az 1 literes Nagy Testvérre vagy az alkoholmentes Stella Artois-ra gondolnunk. 

2002
2003

A 30. születésnap  is számos meglepetéssel szolgált – a könnyen fogyasztható Borostyán sörkülönlegesség, a Borsodi limitált szériája és Európa legnagyobb silófestése tette emlékezetessé.

2003
2004

Ebben az évben jelent meg a hazai piacon egy új műanyag palack, amely a speciális Q-pack technológiának köszönhetően képes a sör élvezeti értékének, minőségi követelményeinek megfelelő, mégis könnyű kényelmi csomagolást biztosítani.

2004
2005

Márciusban került átadásra egy új sörfőző ház, amely megnövelt kapacitásával kiváltotta a korábbi sörfőző házat. A régi főzőház azóta látogatóközpontként működik.

2005
2006

Használatba kerül a környezettudatos működés érdekében tett erőfeszítések egyik legnagyobbika, az új szennyvíztisztító, ami a bioenergia felhasználását is lehetővé teszi a sörgyártás folyamatában.

2006
2008

Az Interbrew és az Ambev egyesülésével megszületett az Inbev, amely fuzionált az amerikai piac egyik meghatározó szereplőjével, az Anheuser-Busch sörgyárral. Az így létrejött AB-Inbev immár a világ 5 legnagyobb FMCG cégének egyike.

2008
2009

A CVC Capital Partners megvásárolta az AB InBev közép- és kelet-európai vállalatait. Az így létrejött vállalatcsoport ezután StarBev néven működött, és magába foglalta a Bulgáriában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Boszniában és Szlovákiában található sörgyárakat.

2009

2010's

2011

A Borsodi Sörgyár bevezette a hazai piacra az első ízesített söröket, a Borsodi Friss termékcsaládot. A kategóriateremtő Borsodi Friss több ízben, illetve hozzáadott cukor nélkül is elérhető a fogyasztók számára. 

2011
2012

Jelentős csomagolásfejlesztésre került sor a frissen átadott gyártósor új lehetőségeinek köszönhetően. Szintén 2012-ben a Molson Coors sörgyártó lezárta a StarBev csoport felvásárlását. A vállaltcsoport ma Molson Coors Europe néven működik.

2012
2013

A Borsodi új ízekkel frissítette ízesített söreinek választékát, valamint megkezdte a Borsodi Super Dry gyártását és értékesítését a magyar piacon. 

2013
2014

A Borsodi újabb innovációt vezetett be a dobozos söreinél – a nyitáshoz használt új Open air technológiával a sör simábban kiönthető és könnyebben kortyolható. Ebben az évben további ízek jelentek meg a Borsodi Friss termékcsaládban, valamint a ciderrajongók nagy örömére a Carling British Cider is kapható lett a hazai boltokban, különböző ízekben.

2014
2016

A korábbi barna Borsodi palack helyébe egy formatervezett, modern, a nyakánál szélesedő zöld üveg lépett, amelyre dombornyomással felkerült a mára ikonikussá vált „Az élet habos oldala” szlogen is.  Ugyanebben az évben a Molson Coors megszerezte az SABMillertől a MillerCoors vegyesvállalatban meglévő részesedését, és ezzel a világ harmadik legnagyobb sörgyártójává vált.

2016
2017

A Borsodi piacra dob két újdonságot, a Borsodi Tüzest és a Borsodi Jegest. 

2017
2018

A Borsodi 45. évfordulója alkalmából Németh András sörfőzőmester megalkotta a Borsodi Mestert, amely egy tradicionális sörfőzési eljárással, kétféle maláta és kétféle komló felhasználásával készülő, testes, 5%-os alkoholtartalmú minőségi világos sör. 
Ebben az évben veszi kezdetét egy 12 millió eurós kapacitásbővítés és technológiafejlesztés, amelynek következményeként a Borsodi Sörgyár a cégcsoport egyik regionális központjává válik. Az anyacég ezentúl innen látja el a cseh és a horvát piacot a választékába tartozó egyes nemzetközi márkák dobozos változatával.

2018
2019

Mind a Borsodi márka, mind a vállalati arculatának megújításával indítja az évet a vállalat. Ebben az évben kiadja az első fenntarthatósági jelentését is. 

2019
2020

A Borsodi útjára indítja új termékportfóliójának két tagját, a Borsodi Hoppyt, valamint a Borsodi IPA-t, valamint ugyanebben az évben megújítja a Borsodi Friss termékcsalád csomagolását, és bevezeti az első 0,0%-os alkoholmentes termékét málna-áfonya ízben. Ugyanebben az évben sikeresen befejezte a 2018-ban megkezdett beruházását.

2020
2021

A Borsodi tovább bővíti a 2020-ban útjára indított portfólióját és bevezeti a Borsodi Gyömbér Ale-t, valamint a Borsodi Meggy Ale-t, illetve időszakosan a Borsodi Tropical Ale-t. Mindemellett bővíti a Borsodi Friss termékcsaládot a 0,0%-os alkoholmentes körte-alma ízzel.  Ebben az évben a Borsodi sörön túli piacokra lép és bevezeti a Wai Moment hard seltzert, amely egy szénsavas víz alapú, természetes gyümölcsaromával ízesített, dobozonként legfeljebb 99 kcalt tartalmazó italkülönlegességet.

2021
2022

A Borsodi 2022-ben még kiegyensúlyozottabbá varázsolta sörének jellegzetesen karakteres, kesernyés ízét az új, tisztán árpamalátából, komlóból és vízből főzött receptjével. Ebben az évben izgalmas nyárias ízek is a piacra kerültek alacsony kalóriatartalommal a Borsodi Friss termékei között, például a görögdinnye-eper és ananász-lime párosítása. Mindemellett a vállalat tovább korszerűsítette működését: a bőcsi sörgyárat új logisztikai csarnokkal bővítette, amely az egyes folyamatok optimalizálására ad lehetőséget.

2022
2023

El is telt öt évtized - 50 éve gördült le az első üveg Borsodi Világos, az akkor átadott új, bőcsi sörgyár gyártószalagjáról. Így a 2023-as év az ünneplésről szólt, de nem maradtak el a Borsodi fenntarthatóságra való törekvései sem. A sörgyár területén nagy teljesítményű napelemes kiserőművet létesített annak érdekében, hogy a bőcsi üzem éves villamosenergia igényének az 5 százalékát a napelemes energia fedezze.

2023