A Borsodi Magyarországra hozza a trópusokat: itt a Borsodi Tropical Ale
2021. április 14

A Borsodi Magyarországra hozza a trópusokat: itt a Borsodi Tropical Ale

A Borsodi Sörgyár egy különleges, limitált kiadású Ale-lel idézi meg idén tavasszal a trópusi nyarat. Ez a mangó, guava és maracuja ízek kombinációjával készülő, felsőerjesztésű Borsodi Tropical Ale, ami április második felétől lesz elérhető a készlet erejéig. 

A Borsodi Sörgyár idén márciusban két ale típusú sörkülönlegességgel a Borsodi Meggy Ale és a fűszeres Gyömbér Ale sörökkel bővítette tavaly bevezetett új portfólióját. A termékcsalád áprilistól egy újabb felsőerjesztésű sörrel lesz gazdagabb: ez a hazai piacon egyedülálló mangó, guava és maracuja gyümölcslevek párosításából született Tropical Ale, ami limitált kiadásban lesz elérhető.

„A Tropical Ale folytatja azt a merész koncepciót, ami a 2020-ban bevezetett, új portfólió többi tagját is jellemzi. Mind tartalmukban, mind külső megjelenésükben „Borsodis csavart” hoztak fogyasztóink életébe. Szerettük volna ismét meglepni azon fogyasztókat, akik folyamatosan keresik az új ízeket, hiszen minket is vásárlói kíváncsiság hajt, hogy ne álljunk meg a folyamatos fejlesztéssel” – mutatja be a legújabb terméket Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója. 

A Belgiumban és Nagy-Britanniában először megjelent „ale” sörök felsőerjesztéses eljárással készülnek, karakteres ízük eléréséhez pedig több típusú komlót és malátát is felhasználnak. A különleges íz és a kulináris élmény fokozásához sok esetben gyümölcsöt adnak a főzethez.

A trópusi ízű sör is jól illeszkedik a Borsodi Sörgyár előremutató céljaihoz, amelyet egy hosszú távú stratégia támogat. 

„A Borsodi Sörgyárnál büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt év rendkívüli körülményei között is biztosítottuk biztonságos működésünket, folyamatosan ki tudtuk szolgálni kereskedelmi partnereinket, és emellett képesek voltunk folytatni a korábbi években megkezdett fejlesztéseinket. Ez nem sikerült volna a hazai sörkedvelők bizalma nélkül. Többek között ezt a kitartást szeretnénk meghálálni nekik az idei sörkülönlegességekkel” – emelte ki Vuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár kereskedelmi igazgatója és ügyvezetője.

A Borsodi Tropical Ale április második felétől lesz elérhető limitált kiadásban, a készlet erejéig a legtöbb Spar és Interspar üzletben országszerte.