Itt vannak a Borsodi tavaszi újdonságai:  Borsodi Gyömbér Ale és Borsodi Meggy Ale
2021. március 8

Itt vannak a Borsodi tavaszi újdonságai: Borsodi Gyömbér Ale és Borsodi Meggy Ale

A Borsodi Sörgyár idén is méltóképpen üdvözli a tavaszt; két ale típusú sörújdonsággal bővíti portfolióját. A két új termék a felsőerjesztésű, szűretlen Borsodi Gyömbér Ale, és a savanykás és édes ízpárosítású Borsodi Meggy Ale. Az utóbbi idők termékfejlesztéseit egy, a sörgyár történetének legnagyobb, 12 millió euró értékű beruházása alapozta meg, tartva a lépést a hazai és nemzetközi fogyasztói trendekkel. 

A Borsodi Sörgyár tavaly mutatta be új portfoliójának első két tagját, az extra komlós Borsodi Hoppy-t, valamint a vállalat történetének első felsőerjesztésű termékét, a Borsodi IPA-t. Mindkét termék nagy siker lett a fogyasztók körében, így a Borsodi Sörgyár idén tavasszal a Borsodi Gyömbér Ale és a Borsodi Meggy Ale bevezetésével folytatja a sort. 

Az „ale” típusú sörök felsőerjesztéses technológiával készülnek, az eljárás először a középkori Belgiumban és Nagy-Britanniában tett szert népszerűségre, ám azóta sikeresen meghódította a sörkedvelők szívét világszerte. Intenzív ízkaraktere a többféle komló és maláta összetevőin alapszik, amit gyakran a sörrel együtt érlelt gyümölcsök mélyítenek tovább. 

Az idei év két Borsodi újdonságáról ugyanaz elmondható, mint az új portfólió egészéről; fő lényegét az úgynevezett „Borsodis csavar” adja. Hétköznapjaink során számos meglepetés érhet, legyen az egy teljesen új ízvariáció, amivel még nem találkoztunk az itthoni boltok polcain vagy amikor egy régen várt ismerőst látunk a portfólióban - mondta el Spiegel György, a Borsodi Sörgyár marketing igazgatója, hozzátéve, hogy: „A Borsodi Meggy Ale esetében a lédús meggyel érlelt ale sörrel egy savanykás és édes ízösszhang fordulatos élményét kapják a fogyasztók, míg a Gyömbér Ale esetén a hazai sörgyártók kínálatában egyedülálló frissítő, fűszeres ízzel köszöntjük a tavaszt.”

Az újdonságokat körültekintő előkészítés előzte meg

Az új termékek fontos részét képezik a Borsodi Sörgyár stratégiájának, melynek középpontjában a hosszú távú építkezés, a hagyományok tisztelete mellett a folyamatos fejlődés áll. Ennek jegyében a Borsodi Sörgyár a tavalyi évben lezárta története legnagyobb beruházását, amelynek köszönhetően a bőcsi üzem kapacitása 2,5 millió hektoliterre bővült, amely így már a Molson Coors regionális központja. 

„A Borsodi Sörgyárnál mindig a kereskedelmi partnereink és fogyasztóink igényeit szem előtt tartva végezzük fejlesztéseinket, ezzel lehetővé téve, hogy a magas színvonalon tudjuk kiszolgálni a hazai sörkedvelőket.
Ennek jegyében fejlesztettük az üzemünket és vezettük be az új portfoliónkat”
mondta elVuleta Zsolt, a Borsodi Sörgyár ügyvezetője és kereskedelmi igazgatója. 

„A Borsodi Hoppy és a Borsodi IPA tavalyi sikere igazolta számunkra, hogy jó úton haladunk, ezért döntöttünk úgy, hogy idén tovább bővítjük a portfoliót” – tette hozzá.

A Borsodi Meggy Ale, illetve a Borsodi Gyömbér márciusban jelennek meg a boltok polcain dobozos kiszerelésben.