Új vezetők a Borsodinál
2022. január 25

Új vezetők a Borsodinál

Idén év elejével új ellátási lánc igazgatót és gyárvezetőt nevezett ki a Borsodi Sörgyár

A Borsodi Sörgyár idén januártól átalakította ellátási láncért felelős vezetői csapatát. Plamen Angelov Denchev, aki korábban a Molson Coors bolgár Haskovo sörgyárát irányította, tavaly év vége óta tölti be az ellátási lánc igazgatói szerepet a vállalatnál, míg Ofella Ildikó január elsejétől csatlakozott gyárvezetőként.  

A Borsodi Sörgyár az elmúlt évek során jelentős fejlesztéseket hajtott végre bőcsi gyárában, melynek köszönhetően a Molson Coors regionális központjává válhatott. Az újabb sikerek elérése már a bolgár Plamen Denchev feladata lesz, aki tavaly év vége óta tölti be a Borsodi Sörgyár ellátási lánc vezetői pozícióját.

A szakember  több évtizedes tapasztalattal rendelkezik különböző termelési folyamatok irányításában, ebből mintegy 15 éve az FMCG szektorban tevékenykedve. Denchev 2011 óta dolgozik a Molson Coorsnál, ahol korábban a Haskovo sörgyárat, valamint a teljes bolgár ellátási láncot irányította egészen 2021-ig. Új pozíciójában Szilva Jánost váltja.

Plamen Denchev célja, hogy tovább erősítse a Borsodi Sörgyár ellátási lánc területét, melynek eredménye a gyártósortól a polcokig, vagy éppen a sörcsapig megmutatkozik: „Minden új kihívás elé izgalommal tekintek, de a végén számomra az elért eredmények a legfontosabbak, ezt pedig megédesíti, ha egy remek csapattal közösen érhetem el.”

Az új igazgató elkötelezett az iránt, hogy a Borsodi Sörrgyárnál egy erős vezetői csapatot hozzon létre az ellátási lánc területén, amely képes a cég kulturális értékeinek megőrzése mellett is kiemelkedő eredményeket elérni. A szakember biztos benne, hogy sikerrel tudnak építeni a korábbi években kialakított erős alapokra és elért  eredményekre. A jövőben az ellátási lánc működésének és fejlesztésének közös újragondolásán fog dolgozni.

 „Számomra a megfelelő csapatdinamika a legfontosabb a közös célok elérése érdekében.  Nem tudom megígérni, hogy megtanulok magyarul, de mindent megteszek ezért. Szerencsére mindig is könnyen tudtam alkalmazkodni, jelenlegi nyelvtudásom is lefedi a legfontosabbat: egészségetekre!” – tette hozzá az utolsó szót már magyarul a bolgár szakember.

Denchev arról is beszámolt, hogy bár sok hasonlóság van a két ország sörpiaca között, de a kiszerelésekben jelentős a különbség. Magyaroszágon elsősorban az az újrahasznosítható dobozos kiszerelés a jellemző, így nem véltetlen, hogy az elmúlt években a Borsodi Sörgyár modernizálta csomagoló gépsorát és bővítette gyártási kapacitását.

Idén januárban a Borsodi Sörgyár ellátási lánc csapatához gyárvezetőként csatlakozott Ofella Ildikó. A szakember korábban olyan vállalatoknál töltött be hasonló szerpet, mint a Coca-Cola, a Sole, az Alföldtej, vagy a Lactalis. Új szerepköre kapcsán kiemelte a fejlesztések és a folyamatosan alakuló  fogyasztói igényeknek való megfelelés fontosságát:

„A fejlesztés a változás, a preferenciák követése a sörpiac egyik fontos sajátossága és kihívása. Jómagam is mindig keresem az új, érdekes sör ízeket. Az elmúlt években azt láthatjuk, hogy egyre színesebb lett a sörös polcok kínálata. Ez jól tükrözi a gyártók válaszát a fogyasztók változó igényeire, illetve azt, hogy miként befolyásolja az innováció a fogyasztói szokásokat.”