Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár vállalati kultúráját
2024. január 19

Ismét díjazták a Borsodi Sörgyár vállalati kultúráját

A Borsodi Sörgyárat idén ismét elismerésben részesítette a Top Employers Institute. A vállalat 2023 után 2024-ben is megkapta a Legjobb Munkáltató tanúsítványt Magyarországon és anyavállalata, a Molson Coors is ismét kiérdemelte az európai szintű Legjobb Munkáltató elismerést. A két kitüntetés odaítélését széles körű és szigorú, hat HR területet lefedő átvilágítás előzte meg.

A Borsodi Sörgyár második alkalommal pályázta és kapta meg a Top Employers Institute által odaítélt díjat: a Legjobb Munkáltató minősítést Magyarországon. A Top Employers Institute a munkavállalókkal való kiváló bánásmódot ismeri el világszerte. Segít megismertetni ezeket gyakorlatokat, hogy jobbá tegyék a munka világát. Az elismerési program segítségével a résztvevő szervezetek hitelesített, minősített és elismert munkáltatókká válhatnak.

Az, hogy ismét elnyertük a Legjobb Munkáltató minősítést Magyarországon megerősít minket abban, hogy a Borsodi Sörgyárnál alkalmazott HR gyakorlatok és folyamatok versenyképesek. Ennél talán még fontosabb, hogy a díj odaítélését megelőző átvizsgálási folyamat lehetővé teszi, hogy meggyőződjünk arról, a kezdeményezéseink milyen hatással vannak a munkavállalóinkra. Ezért az elismerés egyfajta iránytű is, ami megmutatja, hogy a helyes irányt követjük-e és a megkezdett út folytatására ösztönöz bennünket” – mondta Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR igazgatója.

Az elismerések megszerzéséhez a vállalat a Top Employers Institute széleskörű és szigorú átvilágításán ment keresztül, ennek során megvizsgálták azokat a kezdeményezéseket is, amelyekre a több mint 500 főt foglalkoztató Borsodi Sörgyár a legbüszkébb. Ilyen például a rugalmas munkarend azon pozíciók esetében, ahol ez lehetséges, az eredmények és az értékek egyenlő súlyozása az éves értékelések során, olyan munkakörnyezet, ahol mindenkit meghallgatnak, valamint évente több mint 10 000 munkaórányi online és élő képzés.

A Top Employers Institute programja a szervezeteket a HR Best Practices felmérésben való részvétel és annak eredményei alapján minősíti. Ez a felmérés hat HR területet fed le, amelyek 20 altémát tartalmaznak, köztük az emberekre vonatkozó stratégiát, a munkakörnyezetet, a tehetséggondozást, a tanulást, a sokszínűséget és befogadást, a jóllétet.

2024-ben eddig már 122 országban 2300 szervezetet tanúsítottak, amelyek, ahogyan David Pink, a Top Employers Institute vezérigazgatója fogalmazott, mindig is azt mutatták, hogy törődnek munkavállalóik fejlődésével és jóllétével, ezáltal jobbá téve a munka világát. Ezek a Top Employers Institute tanúsítvánnyal rendelkező vállalatok világszerte több mint 12 millió munkavállaló életére gyakorolnak pozitív hatást.