Kiváló elismerést érő munkahelyi gyakorlatok a Borsodi Sörgyárnál
2024. június 25

Kiváló elismerést érő munkahelyi gyakorlatok a Borsodi Sörgyárnál

A Borsodi Sörgyár is elnyerte a Hungarian Business Leaders Forum Sokszínű és Méltányos Munkahely díját „Kiváló minősítés” kategóriában. Az idén első ízben meghirdetett pályázat célja, hogy elismerje azon magyarországi vállalatok munkáját, amik aktívan hozzájárulnak a befogadó vállalati kultúra és esélyegyenlőség megteremtéséhez.

Kiváló minősítés kategóriában nyert díjat a Borsodi Sörgyár a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) első alkalommal meghirdetett Sokszínű és Méltányos Munkahely pályázatán. A kezdeményezést azzal a céllal hívta életre a HBLF, hogy felhívja a figyelmet a munkahelyi befogadás és sokszínűség fontosságára és egy olyan platformot hozzon létre, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy valódi változás álljon be a munkahelyi egyenlőség területén.

A sokszínűség egy nagyon fontos érték, mert lehetővé teszi egymás jobb megértését, a befogadó kultúra pedig fel tudja gyorsítani ezt a folyamatot. Célunk, hogy a Borsodi Sörgyár első számú választássá váljon a munkatársaink, fogyasztóink és a partnereink számára is, ezért egy befogadóbb kultúra kiépítésén dolgozunk, ami ösztönzi és támogatja munkavállalók sokszínűségét. Egy ilyen elismerés fantasztikus visszajelzés arra vonatozóan, hogy a helyes úton járunk és az értékelési szempontok objektivitása révén tisztán mutatja azokat a területeket, ahol még tudunk javulni” – mondta Zsadányi-Nagy Zsanett, a Borsodi Sörgyár HR igazgatója, hozzátéve azt is, hogy ilyen fejlesztendő területnek látja például a részmunkaidőben dolgozók vagy a megváltozott képességű kollégák alkalmazását, amire megvan a módszertan és a jó gyakorlat, viszont szeretnének minél több embernek lehetőséget adni ezeken a területeken is.

A szakmai zsűri a pályázó vállalatok humánerőforrás gyakorlatait objektív kritériumrendszer alapján értékelte, kiemelt figyelmet fordítva három kritikus területre, a nők és férfiak aránya, a nők és férfiak közötti fizetési különbségek, valamint a női és férfi jelöltek aránya a felsővezetői utánpótlástervezés kapcsán. Az értékelés végén a pályázatokat három kategóriába sorolták:

  • szervezetek, akiknek még fejlődnie kell akciók és metrikák terén;
  • szervezetek, melyek megfeleltek;
  • szervezetek, melyek kiemelkedő eredményeket mutathatnak fel.

A „Kiváló minősítés” kategóriában azokat a pályázókat díjazták, akik célzott intézkedéseket vezettek be, s ezek értékelésére mérhető, folyamatos utánkövetést is alkalmaznak.