2020. május 11

Megújult vezetőséggel indította a tavaszt a Borsodi Sörgyár

Új vezetői kinevezésekkel készült az idei sörszezonra a Borsodi Sörgyár. Az északmagyarországi székhelyű vállalat többek között új kereskedelmi fejlesztési igazgatóval, marketing igazgatóval, gazdasági vezetővel, jogi és vállalati kapcsolatok igazgatóval, valamint személyügyi igazgatóval folytatja 2020-ban. Az új vezetők mind a Borsodi Sörgyárnál dolgoztak korábban is.

A Borsodi Sörgyár Kft. tulajdonosa, a Molson Coors Beverage Company (MCBC) 2020-tól kezdődően új szervezeti felépítéssel működik tovább. A világszintű vállalat új, Európát, Afrikát és a Távol-Keleti piacokat magában foglaló területi egységeket hozott létre, megszüntetve a korábbi, klaszteres felépítését. A jövőben a Borsodi Sörgyár a közép-kelet európai régióhoz tartozik a vállalaton belül. A regionális szervezeti változásokkal összhangban a sörgyár idén tavasszal megújította vezetői struktúráját is.

Vuleta Zsolt, aki több mint 4 éve a vállalat ügyvezetője, a vállalat vezetése mellett a kereskedelmi igazgatói feladatokatis ellátja.

„A kihívás nem új, hiszen a Borsodi Sörgyárnál eltöltött első négy évem során az értékesítési területet vezettem. A kereskedelmi munka mindig közel állt hozzám, FMCG pályafutásom jelentős részét a vevőinkkel folytatott munka töltötte ki. Munkatársaim többségével hosszabb ideje dolgozunk együtt, a továbbiakban is azt tartjuk az egyiklegfontosabb célunknak, hogy kereskedelmi partnereink számára a Borsodi Sörgyár termékeinek értékesítése egyre vonzóbb üzleti lehetőséget biztosítson.”

Szilva János szerepe változatlan, továbbra is gyárigazgatói funkciót tölt be, immáron hat éve.

„Borsodi mindig tele van érdekes kihívásokkal, változásokkal, amelyekkel számomra észrevétlenül repül az idő. Az elmúlt években folyamatosan növekedett a portfóliónk, és a főzött sörök mennyisége. Büszke vagyok rá, hogy pár éve folyamatos a szervezeti és a technikai fejlődés. Évek óta nagyszerű emberek, csapatok dolgoznak odaadóan a gyárban, most új kollegákkal is gyarapodhattunk. A technológia terén pedig a jövő alapjait több területen letettük, többek között a tavaly átadott új doboz gyártósorral és a palackgépsor fejlesztésével. Ezzel új korszakot nyitottunk a bőcsi üzem történetében, a hazai, növekvő igények kiszolgálása mellett új piacokat látunk el kiemelkedő minőségű termékeinkkel.”

Őz Tibor több mint húsz évvel ezelőtt, 2000 márciusában, területi képviselőként csatlakozott a Borsodi Sörgyár csapatához. 2016 áprilisától értékesítési igazgatóként felelt a vállalat eladásainak növeléséért és partnerkapcsolatainak fejlesztéséért. Idén márciustól kereskedelem fejlesztési igazgatóként folytatja munkákáját.

„A sörpiacra kifejezetten jellemző, hogy dinamikusan változik, ezért nekünk is folyamatosan alkalmazkodnunk kell a vevőink és fogyasztóink igényeihez. Ez egy újabb állomás számomra az élet habos oldalán, ahol az értékesítés különböző területein szerezett tapasztalatomat most a kereskedelem teljeskörű fejlesztésére fogjuk használni. Örülök, hogy továbbra is a Borsodi család része lehetek.”

Veres Judit több mint 20 éve csatlakozott az északmagyarországi vállalathoz. Az megújult menedzsmentben pénzügyi igazgatóként felel a Borsodi Sörgyár gazdasági és pénzügyi stabilitásáért.

„22 év után eljött az idő, hogy az elmúlt évek kontrolling területén megszerzett tudásomat, tapasztalataimat magasabb szinten is kamatoztassam. Mindezt egy olyan időszakban, amely mindannyiunkat komoly kihívások elé állít. De legyen ez egy igazi Borsodi Szitu, amikor EGYÜTT a nehéz helyzetekből is kihozzuk a legjobbat.”

Spiegel György 2019-től a Borsodi márkáért felelős marketingmenedzserként felügyelte Magyarország legnépszerűbb sörmárkájának megújítását. Idén januártól, marketing igazgatóként a vállalat teljes portfoliójának kommunikációjáért felelős.

„Kicsit több, mint egy éve léptem be az élet habos oldalára és nagy lelkesedéssel és büszkeséggel tekintettem a Borsodi márka vezetésére. Most izgatottan és ha lehet még nagyobb lelkesedéssel és büszkeséggel vágok bele az újabb kihívásba. Célom nem is lehet más, mint hogy továbbra is kiszolgáljuk fogyasztóink igényeit, tovább építsük márkáinkat és erősítsük piaci szerepünket, ami nem lenne lehetséges egy remek csapat nélkül, amely emberileg és szakmailag is a legmagasabb szintet hozza és inspirál. Ez a Borsodi.”

Besze Ágnes, jogi és vállalati kapcsolatok igazgató több mint 13 éve tagja a Borsodi Sörgyár csapatának, korábban vezetőként, idén januártól pedig igazgatóként fogja össze a vállalat jogi és vállalati kapcsolatainak koordinálását.

„Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy mostantól jogi és vállalati kapcsolatok igazgatóként folytathatom pályafutásomat a Borsodi Sörgyárnál, ahol az elmúlt évek alatt szerteágazó jogi, kommunikációs és vezetői tapasztalatra tehettem szert. Kihívások mindig akadnak szép számmal, de bátran és felkészülten nézek eléjük, hiszen nagyszerű csapat támogat ebben, értve ezalatt a menedzsmentet, az irányításom alatt dolgozó szervezetet és természetesen a minden kollegát magába foglaló Borsodi csapatot. Az élet habos oldalán ugyanis mindig egymásra odafigyelve, egymást támogatva dolgozunk a közös sikerért, amit aztán jobbnál jobb sörökkel meg is tudunk ünnepelni!”

Zsadányi-Nagy Zsanett személyügyi igazgatóként vezeti a Borsodi Sörgyár munkatársi és a szervezet fejlesztését, a munkavállalói elkötelezettség és elégedettség biztosítását és a HR stratégia megújítását. Zsanett közel két éve csatlakozott a Borsodi csapatához HR üzleti partnerként.

„Megtisztelő, és izgalmas kihívás nekem az új szerepkör. Büszke vagyok arra, hogy én láthatom el a Borsodi Sörgyár személyügyi igazgatói feladatait. Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy közösen, egy csapatként teremtsünk értéket, együtt növekedjünk és közösen tegyük a Borsodit még vonzóbb vállalattá, hogy az élet habos oldala egyben a napos oldalt is jelentse.”

Az új kinevezések kapcsán Vuleta Zsolt elmondta: „A folyamatosan változó gazdasági és piaci környezet megköveteli, hogy mi is alkalmazkodjunk, a vállalatunk működését úgy alakítsuk, hogy a rugalmasan és pontosan tudjuk kielégíteni a kereskedelmi partnereink és a magyar sörfogyasztók igényeit. Ehhez arra van szükség, hogy a munkatársaink hatékony szervezeti struktúrában tudjanak együtt dolgozni. Meggyőződésem, hogy az új vezetői csapatunk esetében pontosan erről beszélhetünk. Legtöbben a Borsodi család tagjai már több éve, így ismerik értékeinket, és biztos vagyok abban, hogy sikerrel tudunk megbirkózni az új kihívásokkal.”

Budapest, 2020. május 11