Mesteri húzással lepi meg a sörkedvelőket a 45 éves Borsodi
2018. március 29

Mesteri húzással lepi meg a sörkedvelőket a 45 éves Borsodi

A Borsodi Mester kétféle komló és kétféle maláta felhasználásával készül. A tiszta malátából főzött minőségi világos sör különlegessége, hogy a Borsodi sörfőzői szabadkezet kaptak a receptúra összeállításában: „mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok, amikor szeretnénk valami különlegessel megjutalmazni magunkat. A Borsodi Mester esetében kifejezetten arra törekedtünk, hogy egy olyan sört alkossunk, ami az ilyen pillanatokat még tökéletesebbé teszi. Büszke vagyok rá, hogy olyan sört sikerült készíteni, ami méltó a Borsodi Sörgyár 45 éves történetéhez és küldetéséhez” – mondta el Németh András, a Borsodi sörfőző mestere.

A Borsodi Sörgyár számára mindig is fontos volt, hogy az átalakuló piaci igényekhez alkalmazkodó innovációk és új termékek bemutatása mellett hű maradjon a vállalat hagyományos értékeihez, a hazai sörkultúra fejlesztéséhez és a folyamatos magas minőségű sörgyártáshoz. Az elmúlt évtizedekben olyan fejlesztéseket vezettet be a hazai piacra, mint például az első alkoholmentes, az első fémdobozos vagy legutóbb, az ország első, nitrogénnel dúsított csapolt világos söre, a Borsodi Nitro.

Az vállalat fennállásának 45 éves évfordulója, és az új termék kapcsán Vuleta Zsolt a Borsodi Sörgyár ügyvezető igazgatója is a hagyomány és az innováció jelentőségét emelte ki:

„Az idei jubileum alkalmából egy olyan innovációval szerettük volna megörvendeztetni a hazai sörkedvelőket, amely egyaránt támaszkodik a Borsodi sörfőző hagyományára, de ugyanakkor különleges új ízt is hoz – így született meg a Borsodi Mester. Büszkék vagyunk rá, hogy Bőcsön immár 45 éve ugyanolyan magas minőségben gyártjuk az ország egyik legkedveltebb sörét. Ennek alapja a munkatársaink tudása és tapasztalata, ezért is bíztuk sörfőző mestereinkre új sörünk elkészítését. Biztos vagyok benne, hogy sokak tetszését elnyeri majd”.

Idén április elejétől dobozos és üveges kiszerelésben a kis- és nagykereskedésekben országszerte kapható a Borsodi Mester, éttermekben és szórakozóhelyeken pedig csapolva is megkóstolhatják az érdeklődők.